D. Trumpas apie gautą sustiprinamąją dozę pranešė sekmadienį, paskutinėje savo gyvų interviu turo su buvusiu kanalo „Fox“ naujienų vedėju Billu O'Reilly'iu stotelėje Teksaso mieste Dalase. „Tiek aš, tiek prezidentas esame pasiskiepiję“, – susirinkusiai miniai sakė B. O'Reilly'is. „Ar jūs esate gavęs sustiprinamąją dozę?“ – jis paklausė buvusio prezidento. D. Trumpas į šį klausimą atsakė teigiamai ir sulaukė itin aršios žiūrovų reakcijos.

Nors D. Trumpas yra pareiškęs nepritarimą privalomam gyventojų skiepijimui, jis jau kurį laiką siekia priisimti laurus dėl jo valdymo metu sukurtų COVID-19 vakcinų. Tačiau tuo pat metu jis atsisako paraginti savo ištikimus šalininkus pasiskiepyti.

Nepaisant to, dar rugsėjį D. Trumpas buvo pareiškęs interviu laikraščiui „The Wall Street Journal“, kad „veikiausiai“ nesiskiepys sustiprinamąja doze. „Manau, kad esu geros formos, – laikraščiui sakė jis. – Pažiūrėsiu į tai vėliau. Nesu prieš tai nusiteikęs, tačiau tai veikiausiai ne man.“

JAV ragina visus tokią galimybę turinčius amerikiečius kuo įmanoma greičiau pasiskiepyti sustiprinamąja doze, šalyje sparčiai plintant omikron atmainai. Kompanijos „Moderna“ ir „Pfizer“ yra nurodžiusios, kad jų sukurtų COVID-19 vakcinų sustiprinamosios dozės suteikia apsaugą nuo naujosios atmainos, kuri, anot preliminarių tyrimų, yra atsparesnė vakcinoms, nei ankstesnės žinomos atmainos.

D. Trumpo padėjėjai į prašymus pakomentuoti nereagavo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)