Anna Grodzka atsidūrė dėmesio centre, kai buvo išrinkta 2011 metais, o dar didesnį šurmulį sukėlė pastarosiomis dienomis, kai tapo potencialia kandidate į tą aukštą postą.

Nors kol kas Seimo pirmininko pavaduotoja jai dirbti neteks, 58 metų A.Grodzka jau padarė didelį poveikį Lenkijos politikai, tapdama, ko gera, akivaizdžiausiu šioje konservatyvioje katalikiškoje šalyje vykstančių liberalių pokyčių simboliu.

A.Grodzka tapo kandidate į Seimo pirmininko pavaduotojo postą, kai šiuo metu jį užimanti tai pačiai partijai priklausanti Wanda Nowicka užsitraukė jos įkūrėjo ir lyderio Januszo Palikoto rūstybę, priimdama 40 tūkst. zlotų (33 tūkst. litų) priedą už darbą parlamento vadovo pareigose praeitais metais.

Tokios premijos vertinamos prieštaringai, nes Lenkijos ekonomika lėtėja, o vyriausybė didina mokesčius ir imasi kitų biudžeto lėšų taupymo priemonių.

Tačiau įstatymų leidėjai penktadienį triuškinama dauguma balsavo prieš pasiūlymą nušalinti W.Nowicką.

Po balsavimo W.Nowicka kreipėsi į Seimo narius, sakydama, kad yra padrąsinta jų palaikymo ir kad neatsistatydins.

W.Nowicka, kuri daugelį metų aktyviai dirbo moterų teisių srityje, sakė, kad mėginimas išversti ją iš posto nedaro garbės ir kad jai dar lieka daug nuveikti dėl moterų ir savo rinkėjų.

A.Grodzkai lyties keitimo operacija buvo atlikta 2010 metais Tailande. Ji teigė, kad iki tol visada jautėsi esanti moteris, nors gimė vyru.