Būtent išgyvenęs 5 metų mažylis ir padėjo atskleisti kraupią nelaimę. Berniuką vietos gyventojai rado kalnuotoje vietovėje netoli Adejes kurorto, vaikas buvo murzinas ir išsigandęs, verkė.

Jis kalbėjo vokiškai, tik suradus šią kalbą suprantantį žmogų ėmė aiškėti, kad vaikas su savo tėvais ir vyresniu broliuku lankėsi kalnuose esančiuose urvuose ir viename iš jų supykęs tėvas pratrūko smurtauti.

Išsigandęs penkiametis pasakojo, kad jam pavyko išsigelbėti nuo pikto tėvo ir pasprukti, jį žmonės rado antradienį ir kreipėsi į policiją.

Pradėtos paieškos, jos dėl rūko kalnuose buvo itin sudėtingos. Galiausiai viename urve pareigūnai aptiko 10 metų berniuko ir moters – jo motinos – lavonus. Pirminės apžiūros metu paaiškėjo, kad jie prieš mirtį buvo smarkiai sumušti.

Manoma, kad jie nužudyti pirmadienį, tad 5 metų berniukas kalnuose galėjo klaidžioti apie parą.

Sulaikytas įtariamasis – jo tėvas, Vokietijos pilietis, kuris gyveno Adeje mieste, turėjo ten namus. Vietos spaudos teigimu, vyras yra labai agresyvus ir nenoriai bendrauja su teisėsauga.

Pradėtas tyrimas dėl žmogžudystės.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad žmona su dviem vaikais iš Vokietijos jo aplankyti atskrido pirmadienį.

Našlaičio globoti iš Vokietijos atvyko seneliai – velionės motinos tėvai.

Didžiausioje iš Kanarų salų Tenerifėje gyvena gausios britų ir vokiečių bendruomenės, ten įsikūrė bei poilsiauti mėgsta ir lietuviai.