„Mousavi atmetė JAV pareigūnų pareiškimus apie padėtį Venesueloje ir sakė, kad tokie nepagrįsti kaltinimai iškeliami pagal planus padidinti spaudimą Venesuelos vyriausybei ir sugriauti Irano bei Venesuelos prekybos ryšius“, – pranešė iraniečių valstybinė naujienų agentūra IRNA.

Anot A. Mousavi, Amerikos spaudimas Venesuelai patyrė fiasko. Tačiau jis pažymėjo, kad Vašingtonas vis tiek bando sutrukdyti Karakasui rekonstruoti venesueliečių naftos perdirbimo gamyklas ir gauti tokių produktų kaip dujos, kurių trūksta šiai Lotynų Amerikos šaliai.

IRNA primena, kad JAV specialusis pasiuntinys Venesuelai Elliotas Abramsas pareiškė, jog Iranas pasiuntė į Venesuelą kelis lėktuvus su naftos pramonei skirtais kroviniais. Jo teigimu, šie orlaiviai vėliau išskrido atgal į Iraną prikrauti aukso, kuriuo esą buvo sumokėta už suteiktas paslaugas.

Šią savaitę JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo taip pat pareiškė, kad šiitiška respublika pasiuntė į Venesuelą kelis lėktuvus su nežinomais kroviniais, o Vašingtonas tokius veiksmus laiko nepriimtinais.

Amerikiečių diplomatijos vadovas pažymėjo, kad lėktuvai priklauso „teroristinei“ bendrovei „Mahan Air“, anksčiau esą transportavusiai kovotojus ir ginkluotę Artimuosiuose Rytuose.