56 metų buvęs Etiopijos sveikatos apsaugos ir užsienio reikalų ministras, būdamas PSO vadovas stojo į kovos su COVID-19 pandemija priešakinę liniją.

2017 metais išrinkto Tedroso Adhanomo Ghebreyesuso įgaliojimai baigsis kitų metų rugpjūtį.

Jis užsitikrino 28 šalių, įskaitant Prancūziją, Vokietiją, Indoneziją, Nyderlandus ir Ispaniją, paramą antrai kadencijai, pranešė PSO.

Kandidatūrų teikimo terminas baigėsi rugsėjo 23 dieną. Valstybės narės Ženevoje įsikūrusiai agentūrai pateikė užklijuotą voką, kurio ji neatplėšė iki spalio 1 dienos.

2017 metais Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas tapo pirmuoju afrikiečiu, stojusiu prie šios svarbios JT organizacijos vairo.

Jis yra matomas PSO veidas nuo COVID-19 pandemijos pradžios ir yra palyginti populiarus dėl savo vaidmens koordinuojant organizacijos atsaką į pasaulinę krizę.

Vis tik dėl Tedroso Adhanomo Ghebreyesuso kandidatūros kilo klausimų, kai buvo pranešta, kad Etiopija nusprendė jo neberemti dėl konflikto jo gimtajame Tigrėjaus regione.

Kandidatus į PSO vadovo postą paprastai siūlo jų gimtosios šalys.

Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas užsitraukė Adis Abebos vyriausybės nemalonę, nes nekart viešai smerkė represijas Tigrėjuje.

Naujas PSO bus išrinktas slaptu balsavimu per gegužę vyksiančią Pasaulio sveikatos asamblėją – kasmet rengiamą pagrindinį organizacijos valstybių narių susitikimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)