Po šio TBT sprendimo buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pagrasino paleisti į Hagą hipergarsinę raketą, tai pranešė Nyderlandų žiniasklaida. Be to, pirmadienį Maskva paskelbė pradėjusi baudžiamąjį tyrimą prieš TBT prokurorą Karimą Khaną ir kelis teisėjus dėl „neteisėto“ sprendimo siekti areštuoti V. Putiną.

Valstybių narių asamblėja, vienijanti 123 TBT valstybes nares, pareiškė „apgailestaujanti dėl šių bandymų trukdyti tarptautinėms pastangoms garantuoti atsakomybę už veiksmus, draudžiamus pagal bendrąją tarptautinę teisę“.

TBT praėjusį penktadienį paskelbė, kad išdavė Rusijos prezidento V. Putino arešto orderį dėl „neteisėtos Ukrainos vaikų deportacijos“. Tai laikoma karo nusikaltimu. Dėl panašių kaltinimų arešto orderis išduotas ir Rusijos vaikų teisių kontrolierei Marijai Lvovai-Belovai. Pasak prokuroro, jis galios visą jų likusį gyvenimą.

Kyjivo duomenimis, nuo 2022 m. vasario 24 d., kai Rusija užpuolė Ukrainą, į Rusiją buvo deportuota daugiau nei 16 tūkst. ukrainiečių vaikų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)