„Ukrinform“ teigimu, tai teigiama Strateginės komunikacijos ir informacijos saugumo centro laiške „Telegram“.

Pažymima, kad Ukraina taip pat informavo TATENA, kad Rusijos kariams perėmus stoties kontrolę tampa vis skubiau ir svarbiau saugiam Černobylio atominės elektrinės valdymui rotuoti apie 210 joje dirbančių techninių darbuotojų ir apsaugos darbuotojų.

Darbuotojai ten buvo pastarąsias 13 dienų ir turėjo ribotą prieigą prie maisto, vandens ir vaistų.

Centras pažymi, kad Ukraina prašo TATENA vadovauti tarptautinei paramos grupei, kuri reikalinga parengti planą pakeisti esamą personalą ir suteikti objektui veiksmingą rotacijos sistemą.

TATENA generalinis direktorius Rafaelis Grossi ne kartą pabrėžė, kad branduolinius objektus aptarnaujantis personalas turėtų turėti galimybę reguliariai ilsėtis ir dirbti, sakydamas, kad tai labai svarbu bendrai branduolinei saugai.

„Esu labai susirūpinęs dėl sudėtingos ir įtemptos situacijos, su kuria susiduria Černobylio atominės elektrinės darbuotojai, ir galimos rizikos, kurią ji kelia branduolinei saugai. Raginu objektą kontroliuojančias pajėgas skubiai palengvinti saugią personalo rotaciją“, – sakė R. Grossi.

Anksčiau jis buvo teigęs, kad yra pasirengęs asmeniškai atvykti į Ukrainą derėtis dėl branduolinių objektų saugos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės