H. Akhundzada šio islamistų judėjimo dvasiniu lyderiu tapo 2016 metais, tačiau jis nuolat vengė viešumos, net ir po to, kai jo grupė rugpjūtį užgrobė valdžią Afganistane.

Toks jo elgesys pakurstė kalbas apie jo vaidmenį naujoje Talibano vyriausybėje ir net gandus apie jo mirtį.

Pasak Talibano pareigūnų, šeštadienį H. Akhundzada apsilankė Kanhadare įsikūrusioje medresėje „Darul Uloom Hakimah“ – islamo dvasinėje mokykloje, – kad „pasikalbėtų su savo drąsiais kareiviais ir mokiniais“.

Renginyje buvo taikytos griežtos saugumo priemonės ir po jo nepasirodė jokių nuotraukų ar vaizdo įrašų, tačiau Talibanas savo paskyrose socialiniuose tinkluose paskelbė 10 minučių garso įrašą, kuriame talibų lyderis kalba apie religinius Talibano valdžios aspektus ir neliečia politinių klausimų.

Jis meldžiasi už Talibano kankinius, sužeistus kovotojus ir Islamo Emyrato pareigūnų sėkmę per šį „didelį išbandymą“.

Afganistano Talibano lyderiu H. Akhundzada buvo paskirtas 2016 metais, po to, kai per JAV bepiločio lėktuvo smūgį žuvo jo pirmtakas mula Akhtaras Mansouras (Achtaras Mansuras).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)