Sukilėliai taip reagavo į trečiadienį paskelbtą Rusijos aukšto rango diplomato Zamiro Kabulovo pareiškimą, kad jo šalis keičiasi su Talibanu informacija apie IS.

Z.Kabulovas, kuris yra Kremliaus specialusis atstovas Afganistane, sakė, kad Maskva ir Talibanas turi bendrą interesą veikti prieš „Islamo valstybės“, dar vadinamos „Daesh“, plitimą.

„(Mes) nematome būtinybės gauti iš ko nors pagalbą ryšium su vadinamąja Daesh ir taip pat su niekuo nesusisiekėme bei nesiderėjome šiuo klausimu“, – sakoma Talibano pareiškime anglų kalba, kuris buvo paskelbtas jo interneto svetainėje.

IS kontroliuoja dideles teritorijas Sirijoje ir Irake. Kovotojai kai kuriose Rytų Afganistano dalyse taip pat deklaravo lojalumą IS, taip mesdami iššūkį Talibanui.

Nors esama ženklų, kad IS populiarumas Afganistane didėja, įskaitant radijo stotį, kuri kasryt transliuoja „Islamo valstybės“ propagandą, Talibanas išlieka daug galingesnė jėga.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)