Prognozuojama, kad „Haikui“, sekmadienio rytą jau atnešęs smarkias liūtis, pasieks menkiau gyvenamos kalnuotos Taitungo apskrities Rytų Taivane krantą 17 val. vietos laiku (12 val. Lietuvos laiku).

9 val. vietos laiku audra buvo maždaug už 180 kilometrų į rytus nuo Taivano, per spaudos konferenciją pranešė Taivano centrinis orų biuras. „Manoma, kad dėl vėjų, liūčių ir bangų ji sukels didelę grėsmę daugeliui Taivano vietovių“, – sakė biuro atstovas ir paragino visuomenę elgtis atsargiai. Jis pridūrė, kad pirmadienį taifūnas judės į vakarus Taivano sąsiaurio link.

Taifūno nešamo vėjo greitis siekia maždaug 154 kilometrus per valandą, todėl sekmadienį buvo atšaukta daugiau nei 200 vidaus skrydžių, pietinėse ir rytinėse salos dalyse uždarytos įmonės.

„Primenu žmonėms, kad reikia rengtis taifūnui ir paisyti saugumo, vengti išeiti į lauką ar bet kokios pavojingos veiklos“, – perspėjo Taivano prezidentė Tsai Ing-wen.

Pareigūnai pranešė evakavę daugiau nei 2800 žmonių iš septynių miestų gretimoje prie Taitungo kalnuotoje Hualieno apygardoje. Sekmadienio rytą Hualieno gatvės buvo ištuštėjusios, jas plakė nepaliaujamas lietus, šiaurės rytinės pakrantės Jilano apygardos žvejybos uoste į krantą trankėsi didžiulės bangos.

Ten, kur laukiama didžiausio „Haikui“ smūgio, kariuomenė mobilizavo karius ir įrangą, pavyzdžiui, amfibijas ir pripučiamas gumines valtis.

Pastaroji didelė audra, smogusi Taivanui 2019 m., buvo taifūnas „Bailu“, žuvo vienas žmogus. Manoma, kad „Haikui“ bus ne toks stiprus kaip taifūnas „Saola“, aplenkęs Taivaną, bet sukėlęs didžiausią grėsmės lygį netoliese esančiame Honkonge ir Pietų Kinijoje, o šeštadienį susilpnėjęs iki tropinės audros.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją