"Jie yra apkaltinti sukėlę neteisėtą sprogimą viešoje vietoje ir bandę nužudyti policijos pareigūnus bei visuomenės narius", - žurnalistams sakė Surapongas Tovichakchaikulas.

Bombos, po virtinės sprogimų Bankoke rastos viename sostinės name, buvo panašios į sprogmenis, panaudotus per išpuolius prieš Izraelio diplomatus Indijoje ir Gruzijoje, trečiadienį sakė Izraelio ambasadorius.

Tailando policija po antradienio sprogimų rado ir neutralizavo dvi magnetines bombas, kurias galima prikabinti prie automobilių, sakė ambasadorius Itzhakas Shohamas.

"Jos yra panašios į bombas, panaudotas Delyje ir Tbilisyje, - sakė jis. - Pagal tai galime manyti, kad (čia) yra tas pats teroro tinklas".

Pirmadienį per izraeliečių diplomatinio automobilio susprogdinimą Delyje buvo sužeisti keturi žmonės, tarp jų - vieno diplomato žmona. Panaši bomba, pirmadienį rasta po automobiliu Tbilisyje, buvo neutralizuota.

Bankoke antradienį per sprogimus buvo sužeisti keturi civiliai tailandiečiai. Sprogimai prasidėjo, kai viename name tikriausiai per klaidą užsidegė slaptas sprogmenų sandėlis. Vieno sprogimo banga nutraukė koją iraniečiui, kuris pabėgo nešdamasis į granatas panašius daiktus.