Sulaikytieji, žinybos duomenimis, yra sostinės aukštosios mokyklos studentai. Iškelta baudžiamoji byla, artimiausiu laiku visiems trims bus pateiktas kaltinimas mirtį sukėlusių sunkių sužalojimų padarymu, pareiškė Tadžikistano VRM štabo viršininkas milicijos generolas majoras Tahiras Normatovas.

Pasak generolo, VRM atmeta susidorojimo su Dušanbės gyventoju už Senio Šalčio kostiumo dėvėjimą religinius motyvus. "Tai buvo vien buitinis nusikaltimas", - teigia jis.

Nužudymas, kaip jau pranešta, buvo įvykdytas pirmadienio rytą Dušanbėje. Žuvusiojo giminaičiai ir draugai, taip pat šaltiniai šalies VRM darė prielaidą, kad nužudymas įvykdytas religinės neapykantos motyvais, mat, jaunuoliai, smogdami Parvizui Davlatbekovui, šaukė "Tu netikėlis".

Po užpuolimo Parvizas Davlatbekovas buvo nuvežtas į ligoninę. "Jis neteko 70 proc. kraujo, o perpylimas jau nepadėjo. Sausio 2 dienos naktį jis mirė, neatgavęs sąmonės", - pranešė nužudytojo giminaičiai.

Šaltinis Tadžikistano milicijos spaudos centre Machmadulas Asadulojevas teigia, kad "užpuolę jaunuoliai nešaukė "netikėlis", jie paprasčiausiai buvo girti". "Susižodžiavimas peraugo į muštynes", - papasakojo M.Asadulojevas žurnalistams, pripažindamas, kad be trijų sulaikytųjų, užpuolime dalyvavo dar keli žmonės.

Tadžikistano socialiniuose tinkluose daug kas sieja nužudymą su tuo, jog kelios dienos iki Naujųjų metų Tadžikistano ulemų tarybos pirmininkas, vyriausiasis muftijus Saidmukaramas Abdulkodiirzoda sakė žurnalistams, kad puošti eglutę, šokti ir žaisti aplink ją yra svetina tadžikų kultūrai ir prieštarauja islamo priesakams.