Naujų priemonių imamasi valdžios institucijoms laukiant, kad ims plisti labai mutavusi omikron atmaina, manoma, daug užkrečiamesnė nei ankstesnės.

„Tik paskiepyti arba pasveikę žmonės galės patekti į restoranų, kultūros įstaigų ir sporto bei laisvalaikio įstaigų vidaus patalpas, taip pat į renginius uždarose patalpose“, – sakoma šalies Federalinės tarybos pranešime.

Privatūs susibūrimai bus apriboti iki 10 žmonių, įskaitant vaikus, jei kas nors iš grupės nėra paskiepytas arba negali įrodyti, kad yra pasveikęs.

Priemonėmis siekiama užkirsti kelią naujoms infekcijoms tarp neskiepytųjų, „nes jie lengviau perduoda virusą ir dažniau susiduria su komplikacijomis“, priduriama jame.

Didžioji dauguma reanimacijos pacientų Šveicarijoje, kaip ir kitur, yra neskiepyti.

Jų skaičius „per pusantro mėnesio išaugo trigubai“, žurnalistams sakė sveikatos ministras Alainas Bersetas. Pirmadienį mažiausiai 300 COVID pacientų Šveicarijoje buvo intensyviosios terapijos skyriuose, tai laikoma esminiu pokyčiu. „Šis skaičius iki metų pabaigos padidės iki 350 ar 400“, – teigiama pranešime.

Paskiepyta daugiau nei 66 proc. iš 8,6 milijono Šveicarijos gyventojų, šalyje naudojamos „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją