Rugpjūčio pabaigoje S. Lofvenas paskelbė, kad lapkričio mėnesį įvyksiančiame partijos suvažiavime pasitrauks iš partijos vadovo pareigų.

Jis taip pat pareiškė, kad atsistatydins iš ministro pirmininko pareigų po audringos vasaros, kai, praėjus vos kelioms savaitėms po atstatydinimo per istorinį balsavimą dėl nepasitikėjimo, vėl grįžo į vyriausybės vadovo pareigas.

Antradienį socialdemokratų nominacijų komitetas paskelbė, kad visos partijos regioninės apygardos pasiūlė M. Andersson kaip savo kandidatę į būsimus partijos lyderius.

„Žinoma, man tai didelė garbė“, – spaudos konferencijoje sakė M. Andersson, priimdama nominaciją.

„Magdalena yra žmogus, kuris vadina viską savo vardais ir daro tai, kas būtina“, – žurnalistams sakė nominacijų komiteto vadovė Elvy Soderstrom.

Nors M. Andersson, nuo 2014 metų einančią finansų ministrės pareigas, turi patvirtinti partijos suvažiavimas, vyksiantis lapkričio 3–7 dienomis, šiuo metu ji yra vienintelė kandidatė.

Nepaisant to, kad Švedija garsėja kaip lyčių lygybės bastionas, jos vyriausybei dar nėra vadovavusi moteris, todėl M. Andersson turi galimybę tapti pirmąja premjere.

54-erių metų M. Andersson yra kilusi iš Upsalos miesto, esančio į šiaurę nuo Stokholmo, ir jaunystėje buvo elitinė plaukikė, vėliau studijavo Harvardo universitete ir Stokholmo ekonomikos mokykloje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją