Viruso duomenų savaitgaliais ir pirmadieniais neskelbiančioje Švedijoje per pastarąsias dvi savaites keliskart fiksuoti kasdien patvirtinamų užsikrėtimo atvejų rekordai. Ankstesnį savaitgalį šalyje patvirtinti 10 177 viruso atvejai.

„Infekcijų prieaugis stebimas visose amžiaus grupėse, – spaudos konferencijoje sakė Švedijos visuomenės sveikatos agentūros pareigūnė Sara Byfors. – Kaip ir kitos kreivės, aukštyn kyla ir mirtys, tačiau dar ne taip smarkiai.“

Švedija antradienį sugriežtino rekomendacijas dar trijuose šalies regionuose – tai reiškia, kad dabar jau 13-os iš 21 šalies regiono gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų, vengti viešojo transporto ir riboti socialinius kontaktus.

Kai kuriuose regionuose jau darosi sunku patenkinti testavimo paklausą, tad didžiųjų miestų ir smarkiai paveiktų teritorijų valdžios institucijoms tenka riboti testuojamų žmonių kiekį.

„Esame tokiame laikotarpyje, kai patiriame sunkumų gaunant priemonių, prieiga sunkiausia prie reagentų, kurie būtini analizuojant testus“, – sakė smarkiai paveiktos Esterjotlando provincijos sveikatos priežiūros darbo grupės narys Rickardas Lundinas.

„Esame gavę ženklų iš mūsų tiekėjų, kad šiuo metu ši priemonė sunkiai pasiekiama nacionaliniu mastu“, – pridūrė jis.

Švedijoje antradienį patvirtintos 35 naujos mirtys, bendrą aukų skaičių padidinusios iki 6 057. Šalyje vienam gyventojui tenkantis mirčių skaičius yra daug didesnis, nei kitose kaimyninėse Skandinavijos šalyse, tačiau mažesnis, nei kitose didesnėse Europos šalyse, kaip Ispanijoje ir Didžiojoje Britanijoje.