M. Bydenas ir C. O. Bohlinas praėjusią savaitę sukėlė šoką daliai Švedijos gyventojų ir net sulaukė neigiamų komentarų iš kai kurių politikų dėl išsakytų perspėjimų, kad šalis turi būti pasiruošusi kariauti su Rusija. Esą, jei Ukraina neatsilaikytų, būtent ši Šiaurės šalis gali tapti Maskvos taikiniu.

A. O. Bohlinas nerimauja dėl nepakankamai greitai įdiegtų šalies civilinės gynybos modernizavimo sistemų. Jis įtikinėjo visuomenę imtis priemonių. Anot jo, Švedija netrukus gali atsidurti karo padėtyje, todėl jų suvokimas turi būti perkeltas į praktinį veikimą.

„Individualiu lygmeniu reikia pasirengti psichologiškai. Tai labai rimta situacija. Dabar nuo žodžių ir supratimo reikia pereiti prie veiksmų“, – praėjusią savaitę perspėjo M. Bydenas.

Maskva atsakė į Stokholmo perspėjimą savo piliečiams psichologiškai pasirengti galimam karui. Rusijos senatorius Aleksejus Puškovas M. Bydeno žodžius pavadino „antirusiška paranoja“ ir tikino, kad perspėjimai dėl karo yra absurdiški.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)