Švedijos ministras pirmininkas Ulfas Kristerssonas sakė, kad dėl galimo draudimo palaiko glaudų ryšį su Danijos premjere Mette Frederiksen.

„Esame atsidūrę rimčiausioje saugumo prasme situacijoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, ir čia žinome, kad tiek valstybės, tiek valstybinio pobūdžio dariniai, tiek pavieniai asmenys gali pasinaudoti šia padėtimi‘, – sekmadienio vakarą socialiniame tinkle „Instagram“ rašė U. Kristerssonas.

Anksčiau Danijos vyriausybė paskelbė, kad svarstys teisines priemones, siekiant uždrausti deginti Koraną prie užsienio šalių ambasadų.

Religijas galima kritikuoti, sakė Danijos užsienio reikalų ministras Larsas Løkke Rasmussenas. „Bet jei stovite prie užsienio ambasados ir deginate Koraną arba prie Izraelio ambasados deginate Toros ritinį, tai neturi jokio kito tikslo, kaip tik pasityčioti“. Ir tai kelia pavojų kolektyviniam šalies saugumui, sakė jis.

Neseniai per islamofobines akcijas Švedijoje ir Danijoje nedidelės grupės degino Korano kopijas. Dėl to keliose musulmoniškose šalyse kilo pasipiktinimo protestai ir grasinimai.

Ypač smarkiai sureaguota Irake, kurio vyriausybė išsiuntė Švedijos ambasadorių. Anksčiau demonstrantai Bagdade įsiveržė į Švedijos ambasadą ir ją padegė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją