Charlesas Michelis sakė, kad Rusija naudoja maisto atsargas kaip slaptą ginklą prieš besivystančias valstybes ir stumia žmones į skurdą.

Rusijos ambasadorius Vasilijus Nebenzia C. Michelį apkaltino melo skleidimu.

Rusijai sukėlus karą, Ukrainos uostuose įstrigo daug maisto produktų.

Ukraina yra stambi augalinio aliejaus ir javų, tokių kaip kukurūzai ir kviečiai, eksportuotoja. Rusija irgi eksportuoja didelius javų ir trąšų kiekius. Nutrūkus šios produkcijos eksportui, alternatyvų kainos smarkiai išaugo.

„Pone Rusijos Federacijos ambasadoriau, būkime atviri, Kremlius naudoja maisto atsargas kaip slaptą ginklą prieš besivystančias šalis, – Niujorke surengto Saugumo Tarybos susitikimo metu teigė C. Michelis. – Dramatiški Rusijos sukelto karo padariniai juntami visame pasaulyje, kyla maisto produktų kainos, žmonės stumiami į skurdą, destabilizuojami ištisi regionai. Rusija vienintelė yra atsakinga už šią maisto krizę.“


Jis pridūrė, kad savo akimis matė milijonus tonų gūdų, įstrigusių Odesos uoste dėl Rusijos vykdomos blokados. C. Michelis taip pat apkaltino Rusiją vagiant grūdus bei savo kariniais veiksmais neleidžiant sėti ir nuimti javų derliaus.

Po tokių komentarų V. Nebenzia paliko posėdžių salę. Jam išeinant, C. Michelis į diplomatą kreipėsi tiesiogiai: „Galite išeiti, galbūt lengviau tiesiog negirdėti tiesos.“

V. Nebenzia „Reuters“ sakė neva nebegalėjęs pasilikti salėje dėl „melo, kurį Charlesas Michelis čia atvyko skleisti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)