Aktyvistas Piotras Trofimovas nuolat rengia pavienes protesto akcijas prie Rusijos generalinio konsulato Turku.

Šeštadienį, rugpjūčio 5-ąją, jis atėjo piketuoti, kad palaikytų savo pažįstamą Dmitrijų Skurichiną, kuris Rusijoje nuteistas 1,5 metų kalėti bendrojo režimo kolonijoje už žodžius „Atleisk, Ukraina“.

P. Trofimovas paprašė pro šalį einančio suomio nufotografuoti jį su plakatu. Tuo metu iš konsulato išbėgo vyras, kuris išplėšė plakatą iš protestuotojo rankų ir bandė jam smogti.

„Rusijos konsulato darbuotojas iššoko pro vartus ir, vartodamas necenzūrinius žodžius, grasino man ir mano artimiesiems fiziniu smurtu. Jis pagriebė plakatą ir jį suplėšė. Aš, išvengęs smūgių, likau su plakato skiautėmis rankose, o darbuotojas dingo už tvoros“, – sakė žurnalistams aktyvistas.

Jis spėja, kad diplomatinėje misijoje tuo metu vyko atsisveikinimo vakarėlis. Konsulatas savo darbą nutrauks po poros mėnesių.

„Konsulato užpakaliniame kieme vyko vakarėlis, stovėjo kepsninė, galbūt alkoholio vartojimas ir iškrėtė piktą pokštą užpuolikui“, – sakė P. Trofimovas.

Anot jo, incidento vietoje buvo suomių, kurie savo telefonais nufilmavo, kas vyksta. Vieną vaizdo įrašą gavo leidinio „Turun Sanomat“ redakcija.

Dėl šio incidento P. Trofimovas kreipėsi į Suomijos policiją, taip pat į Rusijos prokuratūrą.

Pietvakarių Suomijos policija žurnalistams patvirtino, kad pradėjo šio incidento tyrimą.

Rusijos opozicijos aktyvistas P. Trofimovas dėl persekiojimų turėjo išvykti į Suomiją.

Suomija paskelbė savo sprendimą uždaryti Rusijos generalinį konsulatą Turku, reaguodama į Suomijos generalinio konsulato Sankt Peterburge uždarymą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)