Pareigūnai atsisako atskleisti, kiek įtariamųjų atsidūrė areštinėje, tačiau pareigūnas Angelis Aguirre sako, jog du sulaikytieji susiję ir su kita išžaginimo byla.

Akapulko oro uoste dėl įtariamųjų sulaikymo protestavo daugiau nei 40 žmonių. Jie tvirtina, jog penki jų artimieji sulaikyti be pagrindo, esą juos tiesiog norima paversti atpirkimo ožiais.

„Praėjo jau 48 valandos, kai jų nematėme. Nieko apie juos nežinome. Sulaikytas mano sūnėnas ir brolis“, - sakė viena iš protestuotojų, prisistačiusi kaip Flor Silva.

Valstijos valdžios atstovas Pedro Julio Velzas teigia, jog ispanių išžaginimu įtariami asmenys buvo sulaikyti vietos prokuratūros pareigūnų ir apklausai išgabenti į Meksiko miestą.

Pareigūno teigimu, kito išžaginimo aukos du sulaikytuosius atpažino kaip jas nuskriaudusius asmenis.

Vasario 4-ąją dieną įvykdytas atvykėlių iš Ispanijos išžaginimas sukrėtė visą šalį – moteris išniekino naktį į jų namelį paplūdimyje įsibrovę kaukėti vyrai. Skelbiama, kad nusikaltėliai surišo šešis namelyje buvusius vyrus ir išžagino šešias ispanes. Septintoji moteris, Meksikos pilietė, per net kelias valandas trukusį nusikaltimą nenukentėjo.

Nusikaltimas sukrėtė ne tik visą Meksiką, bet ir pasaulį. Tai dar vienas skaudus smūgis Akapulko kurorto, kuriame pastaraisiais metais ir taip vyksta daug nusikaltimų (manoma, kad juos vykdo priešiškai nusiteikusios narkotikų platintojų grupuotės), įvaizdžiui.

Turizmo sektoriaus pareigūnus nusikaltimas taip pat labai nuliūdino – jie nuogąstauja, kad tokia neigiama reklama pakenks visiems Meksikos kurortams.