Mohamedas Abdi Hassanas, žinomas kaip „Afweyne“ (Didžioji burna), buvo sulaikytas Briuselio oro uoste šeštadienį, kai atskrido iš Nairobio, nurodė naujienų agentūra „Belga“.

„Afweyne“ šių metų sausį Mogadiše paskelbė atsisakantis piratavimo po itin pelningos karjeros, trukusios aštuonerius metus. Jis pareiškė mėginantis įtikinti kitus piratus pasekti jo pavyzdžiu.

M.A.Hassanas, kurį Jungtinės Tautos (JT) praeitais metais įvardijo „vienu iš liūdniausiai pagarsėjusių ir įtakingiausių lyderiu“ Somalio piratų pasaulyje, dalyvavo 2008 metais užgrobiant Saudo Arabijai priklausantį tanklaivį „Sirius Star“, kuris buvo paleistas gavus kelių milijonų JAV dolerių išpirką.

Kaip pranešama, jis taip pat prisidėjo 2008 metais užgrobiant Ukrainos prekinį laivą „Faina“, kuris gabeno 33 modernizuotus Sovietų Sąjungos gamybos tankus. Tas laivas buvo paleistas po 134 dienų – kaip nurodoma, sumokėjus 3 mln. dolerių išpirką.

Belgijos žiniasklaida taip pat skelbia įtarianti, kad šis asmuo taip pat dalyvavo 2009 metais pagrobiant Belgijos laivą „Pompei“, kuris buvo laikomas ilgiau nei 70 dienų.