„Rytų karinės apygardos paieškos ir gelbėjimo būrys rado du nukritusio bombonešio Tu-95 lakūnus, – sakoma ministerijos pranešime. – Abu pilotai žuvo“.

„Remiantis pranešimais iš nelaimės vietos, pilotai žuvo leisdamiesi“, – nurodoma pranešime.

Anksčiau ta pati Gynybos ministerija pranešė, kad visi septyni įgulos nariai sugebėjo iššokti su parašiutais – „įgula paliko lėktuvą“. Dar priduriama, kad sudužusiame bombonešyje Tu-95 bombų ir šaudmenų nebuvo, kad lėktuvo kritimas žalos žemėje nepadarė.

Penki gyvi įgulos nariai išgabenti į karo ligoninę Chabarovske. Ministerija pažymi kad jų gyvybei pavojaus nėra. Kol vyksta šio incidento tyrimas, visų šio tipo bombonešių skrydžiai atšaukti.

Pastarosiomis savaitėmis Rusijos karinės žinybos pranešė apie keletą avarijų, kurios kelia klausimų dėl šalies karo lėktuvų saugumo.

Birželį buvo pranešta apie nelaimę, kuri ištiko vieną Tu-95 lėktuvą, kurio variklis užsidegė kylant iš aerodromo Amūro srityje.

Šį mėnesį du lakūnai, skraidę lėktuvu „Sukhoi“ Su-24, žuvo per mokomąjį skrydį taip pat Tolimuosiuose Rytuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)