„13 (karių) žuvo iš karto, o devyni buvo nuvežti į ligoninę", - sakė Sudano armijos atstovas Sawarmi Khalidas, kurį cituoja valstybinė naujienų agentūra SUNA.

S. Khalidas nurodė, kad lėktuvu An, sudužusiu dykumoje į vakarus nuo Džabal Aulijos, skrido šeši įgulos nariai ir 16 karių.

„Pilotas pranešė oro uostui apie problemas su vienu iš variklių“, - armijos atstovas.
S. Khalidas pridūrė, kad sudužusiu orlaiviu iš Chartumo buvo gabenama karinė įranga į al Fašyrą, Šiaurės Darfūro valstijos sostinę.

Sudano karinės pajėgos, kuri yra ginkluota iš esmės rusiškos gamybos lėktuvais ir sraigtasparniais, pastaraisiais metais patyrė visą virtinę orlaivių katastrofų.

Liepos mėnesį Darfūro sukilėliai pareiškė, kad jie numušė sraigtasparnį Mi17, tačiau šalies pajėgos nurodė, kad šis incidentas, pareikalavęs septynių gyvybių, įvyko dėl orlaivio gedimo.

Praėjusį gruodį šeši įgulos nariai žuvo, kai sraigtasparnis, kuriuo jie skrido, nukrito ir sudegė Šiaurės Kordofano valstijoje.

Pasak armijos, šis incidentas irgi įvyko dėl techninių problemų, lygiai kaip ir praėjusių metų balandžio mėnesį įvykusi katastrofa, per kurią žuvo penki kariai.