Sprendimas atšaukti liepos 14-osios kampaniją buvo priimtas svarbiam generolui paraginus Sudano žmones paremti susitarimą ir pareiškus, kad tai nauja Sudano istorijos fazė.

Aljansas už laisvę ir permainas ir valdančioji karinė taryba penktadienį susitarė suformuoti bendrą valdančiąją instituciją, kuri savo ruožtu turi suformuoti laikinąją civilinę administraciją. Tai buvo pagrindinis protestų reikalavimas.

Garsūs protestų lyderiai Ahmedas al Rabie ir Khalidas Omaras naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad pilietinio nepaklusnumo kampanija nutraukta, kad būtų galima įgyvendinti susitarimą.

Susitarimą abi šalys turėtų pasirašyti kitos savaitės pradžioje, nors projekte numatoma atidėti 300 vietų laikinojo parlamento suformavimą, dėl kurio buvo sutarta per ankstesnes derybas.

Protestų grupė šeštadienį socialiniuose tinkluose paskelbė naują renginių programą, kurioje liepos 14-osios kampanija neminima.

Kh. Omaras anksčiau sakė, kad masinių protestų ir pilietinio nepaklusnumo kampanijos tikslas buvo „pasiekti civilinį valdymą“ mobilizuojant žmones gatvėse prieš generolus.

„Tačiau dabar galime manyti, kad civilinis valdymas šiuo susitarimu bus pasiektas“, – pridūrė jis.