Šaltinis komitete įvardijo šiuos subjektus: nekilnojamojo turto įmonė „Hassan & Al-Abed“; žemės ūkio projektas „Al-Bidaya“; „Highrise Paradise“ viešbutis; „Al-Fayha“ pinigų pervedimo įmonė.

„Komitetas konfiskavo su „Hamas“ susijusias įmones“, – teigė šaltinis.

Gazos Ruožą valdanti „Hamas“, JAV, Europos Sąjungos ir Izraelio laikoma teroristine organizacija, naujienų agentūrai AFP neigė turinti investicijų Sudane. „Neturime jokių problemų su jokia Sudano agentūra“, – AFP sakė „Hamas“ atstovas spaudai Hazemas Qassemas.

O. Bashiras perėmė valdžią 1989 metais po islamistų remiamo perversmo ir pradėjo tris dešimtmečius trukusį valdymą geležiniu kumščiu. Po masinių protestų visoje šalyje kariuomenė jį pašalino 2019 m. balandžio mėnesį, o vėliau tais metais susitarė dėl valdžios pasidalijimo tarp civilių ir karinių grupuočių. Vėliau O. Bashiras buvo nuteistas už korupciją ir įkalintas.

Nepaisant gausių naftos išteklių, jo valdomas Sudanas buvo – ir tebėra – viena mažiausiai išsivysčiusių pasaulio valstybių.

Izraelio pareigūnai seniai kaltino O. Bashiro valdomą Sudaną, kad jis yra Palestinos kovotojų paramos bazė. 2012 metais Sudanas apkaltino Izraelį bombardavus karinę gamyklą Chartume, o tai paskatino spėliones, kad ten buvo laikomi ar gaminami Irano ginklai. Sudanas neigė „Hamas“ ir gamyklos sąsają.

Su naujaisiais šalies vadovais Sudanas pernai tapo viena iš keturių arabų valstybių, sutikusių normalizuoti santykius su Izraeliu, nors visuomenė tam prieštaravo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)