Šis nusikaltimas padidino nuogąstavimus dėl saugumo per liepą vyksiančias Pasaulio jaunimo dienas, kai į Rio de Žaneirą atvyks popiežius Pranciškus ir apie 2,5 mln. jaunuolių. Brazilijoje taip pat vyks 2014 metų pasaulio futbolo čempionatas ir 2016-ųjų vasaros olimpiada.

Du įtariamieji, 20 ir 22 metų, buvo sulaikyti praeitą savaitgalį, nurodė vienas policijos atstovas. Trečias įtariamasis buvo suimtas pirmadienio vakarą viename Rio de Žaneiro priemiestyje, pranešė vietos žiniasklaida.

"Ji yra JAV pilietė, o jis yra prancūzas; jiedu studijavo Rio de Žaneire", - vienas šaltinis iš Prancūzijos konsulato sakė naujienų agentūrai AFP, kalbėdamas apie minėto nusikaltimo aukas.

Kaip teigia vietos žiniasklaida, 21 metų amerikietė ir 23 metų prancūzas įsėdo į mikroautobusą šeštadienį apie vidurnaktį turistų pamėgtame Kopakabanos kurorte, ketindami važiuoti į Lapą - prabangų rajoną, kuriame veikia populiarūs barai ir šokių klubai.

Du vyrai, įlipę į tą patį mikroautobusą, nurodė kitiems keleiviams išlipti ir surakino antrankiais savo aukas.

Tuomet jie ėmė talžyti jaunuolį metaliniu strypu ir žaginti merginą, mikroautobusui važinėjant po miestą, nurodė pagalbą turistams teikiantis specialus policijos padalinys (DEAT).

Pamačiusi dviejų suimtųjų nuotraukas, viena jauna brazilė, kuri irgi buvo išžaginta mikroautobuse kovo 23-ąją, atpažino savo užpuolikus, pridūrė DEAT.

Prievartaujant amerikietę, taip pat galėjo prisidėti mikroautobuso vairuotojas, nurodė vietos žiniasklaida.

Naujienų portalas G1 rašo, kad prancūzui vienoje akyje išsiliejo kraujas ir buvo sulaužyti veido kaulai, o amerikietei taip pat buvo sulaužyta nosis.

Mikrautobusai yra 6 mln. gyventojų turinčio Rio de Žaneiro viešojo susisiekimo tinklo dalis. Jie dažnai pasirenkami kaip alternatyva, važiuojant į vieną ar kitą rajoną.

Kai kurių mikroautobusų vairuotojai dirba turėdami leidimus, tačiau daugelis jų yra nelegalai, o jų mašinos dažnai būna prastos būklės ir važinėja perpildytos.

Rio de Žaneire smurto sumažėjo, kai valdžia ėmėsi priemonių susigrąžinti kontrolę dešimtyse lūšnynų rajonų, vadinamų favelomis, kuriose viešpatavo narkotikų prekeiviai arba savisaugos būriai, tačiau miestas tebėra labai nesaugus, lyginant su padėtimi Europoje arba JAV; jame išlieka didžiulė atskirtis tarp turtingųjų ir vargšų.