Vaiką naujam gyvenimui prikėlė humanitarinės pagalbos darbuotoja iš Danijos. Anja Ringgren Loven socialinėje žiniasklaidoje buvo pasidalinusi nuotrauka, kurioje įamžinta išbadėjusį ir išsekusį mažylį girdanti vandeniu. Būtent ji mažylį nugabeno į ligoninę, kur juo pasirūpino specialistai, skelbia ibtimes.co.uk.

Vaikas, vardu Hope, kaip spėjama, vienui vienas išgyveno aštuonis mėnesius. Mažylis maitinosi maistu, kurį rasdavo gatvėse. Humanitarinės pagalbos darbuotojos paskelbta nuotrauka internete sulaukė didelio dėmesio. Tūkstančiai žmonių pradėjo domėtis galimybėmis padėti mažyliui. Vos per dvi dienas pavyko vaikui surinkti 106 tūkst. 712 svarų (132 tūkst. Eur).

Po Hope išgelbėjimo praėjo du mėnesiai. Humanitarinės pagalbos darbuotoja iš Danijos savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino nauja nuotrauka ir prierašu prie jos: „Kaip matote nuotraukoje, Hope iš tikrųjų džiaugiasi gyvenimu. Dabar jis turi 35 naujus brolius ir seseris, kurie juo labai rūpinasi, kartu žaidžia ir rūpinasi, kad jis jaustųsi saugus bei mylimas“.

Nuotraukose įamžintas mažylis kaip diena ir naktis skiriasi nuo vaizdo, kuris pasaulį šokiravo prieš du mėnesius. Akivaizdu, kad mažasis Hope priaugo nemažai svorio. Šiuo metu juo rūpinasi A. Ringgren Loven organizacija „Din Noed Hjaelp“, kuri padeda gelbėti „vienišus, paliktus ir apleistus“ vaikus Nigerijoje.

A. Ringgren Loven teigia, kad Hope serga hipospadija - tai įgimtas defektas, kuomet šlaplė atsiveria neįprastoje vietoje. Humanitarinės pagalbos darbuotoja teigia, kad Hope jau artimiausiu metu bus atlikta reikiama operacija.

Naujos mažylio nuotraukos sulaukė audringos interneto bendruomenės reakcijos. Žmonės dėkoja moteriai už pastangas gelbėjant mažylį ir teigia besimeldžiantys už jo gerovę.

Taip pat nemažai ir tokių, kurie spėlioja, ar berniuko tėvai žino, kaip sekasi jų atžalai. Vienas „Facebook“ bendruomenės narys parašė: „Man smalsu, galbūt mažylio tėvai gailisi taip pasielgę... Galbūt jie vieną dieną pasirodys, ims melsti atleidimo ir panorės susitaikyti? Kokia tada bus žmonių reakcija?“.