Kardinolas Malcolmas Ranjithas uždegė žvakes Šv. Antano bažnyčioje, kur beveik prieš du metus žuvo 56 žmonės per koordinuotas savižudžių atakas trijuose viešbučiuose ir trijose bažnyčiose.
M. Ranjithas dar kartą pakartojo raginimą imtis skubių veiksmų prieš atsakingus asmenis ir teigė, kad tuometis prezidentas Maithripala Sirisena turi būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už nusikalstamą aplaidumą užkertant kelią šioms atakoms.

Per po 2019 m. balandžio 21 d. išpuolių užsakytą tyrimą išsiaiškinta, kad prezidentas ir jo žvalgybos pareigūnai turėjo tikslios, iš Indijos atsiųstos informacijos apie planuojamas atakas, kuri buvo gauta likus 17 dienų iki incidentų, tačiau nesiėmė veiksmų.

„Komisijos ataskaitoje pripažįstama prezidento Sirisenos kaltė, – reporteriams prie Šv. Antano bažnyčios sakė M. Ranjithas. – Klausiu prezidento Gotabaya'os Rajapaksos ir jo vyriausybės, kodėl jie vilkina laiką ir jo nenuteisia.“

„Jei iki balandžio 21 d. nebus imtasi veiksmų, išeisime į gatves“, – teigė M. Ranjithas.

G. Rajapaksa po atėjimo į valdžią 2019 m. lapkritį pažadėjo imtis veiksmų prieš už 2019 m. atakas atsakingus asmenis. M. Sirisena, kuris nesiekė perrinkimo, šiuo metu dirba įstatymų leidėju G. Rajapaksos SLPP partijoje.

2019 m. Velykų sekmadienį Šri Lanką sukrėtė žiaurus incidentas, kai džihadistai surengė didžiausią šalies istorijoje teroro ataką. Per ją žuvo mažiausiai 279 žmonės, įskaitant 45 užsienio piliečius. Dar maždaug 500 žmonių patyrė sužalojimų.

Dėl sąsajų su išpuoliu buvo suimta daugiau kaip 200 žmonių, tačiau nė vienam jų iki šiol nepareikšti kaltinimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)