Sekmadienį per sprogimą Jerevano Surmalu turguje dar 60 žmonių buvo sužeista. Sprogimas sukėlė gaisrą ir pastato griūtį.

Per paieškos ir gelbėjimo darbus rasta šešiolika kūnų“, – sakoma ministerijos pranešime. Jame priduriama, kad 18 žmonių vis dar laikomi dingusiais.

Pareigūnai nurodė, kad šiuo metu nelaimės vietoje dirba daugiau nei 350 gelbėtojų.

Sprogimo priežastis dar nenustatyta, tačiau vietos naujienų pranešimuose cituojami liudininkai, anot kurių, sprogimas įvyko fejerverkų sandėliavimo vietoje.

Vietos valdžios pareigūnai teroristinio išpuolio versiją atmetė. Prokurorai jau pradėjo tyrimą dėl „degių prekių sandėliavimo“ tvarkos pažeidimų, priešgaisrinės saugos normų pažeidimų ir žmonių žūties „dėl neatsargumo“.

Tris milijonus gyventojų turinti šalis dar neatsigauna po 2020 metų karo su Azerbaidžanu, kuris baigėsi skaudžiu pralaimėjimu ir sukėlė politinę krizę Armėnijoje.

Netrukus po sprogimo turgavietėje pareigūnai sulaukė kito pranešimo apie dar vieną sprogimo grėsmę. Pareigūnai evakavo žmones iš Jerevano metropoliteno stočių, tačiau jokio sprogstamojo įtaiso jose nerado.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją