Dėl Kijevo centre nugriaudėjusio sprogimo pradėtas tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už „pasikėsinimą nužudyti, sukeliant pavojų daugelio žmonių gyvybei“, pranešė Ukrainos sostinės policija.


Pareigūnai bando nustatyti asmenis, susijusius su šiuo nusikaltimu, nurodoma policijos pranešime.
Dėl per sprogimą patirtų sužalojimų į ligonines paguldyti trys žmonės.


„Informacija apie jų būklę dar tikslinama“, – nurodė vienas policijos atstovas.


Įvykio vietoje Hruševskio gatvėje dirba Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) operatyvinė tyrėjų grupė. Tyrėjai apžiūri teritoriją, apklausia liudytojus, tikrina stebėjimo kameras, kurios galėjo užfiksuoti sprogimo akimirką.


Žiniasklaida praneša, kad netrukus po sprogimo, apie kurį policijai buvo pranešta kelios minutės po 14 val. (15 val. Lietuvos laiku), į incidento vietą atvyko šalies Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) sekretorius Oleksandras Turčynovas ir Ukrainos nacionalinės policijos vadovas Serhijus Kniazevas.

Incidentas įvyko Ukrainai minint Nepriklausomybės dieną ir Kijeve viešint JAV gynybos sekretoriui Jamesui Mattisui.

Kaip praneša liudininkai, per sprogimą sunkiai sužeisti du žmonės.

Policija aiškinasi įvykio aplinkybes, remiantis išankstiniais duomenimis, sprogimas įvyko 14:06 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

„14.06 val. į budintį skyrių atėjo pranešimas apie nežinomo užtaiso sprogimą Gruševskio gatvėje. Dėl sprogimo buvo sužeisti vyras ir moteris“, - skelbiama Kijevo policijos pranešime.

Pranešime taip rašoma, kad informacija apie nukentėjusiuosius yra tikrinama.

Sprogimas nugriaudėjo praėjus vos kelioms valandoms po Kijevo centre vykusio karinio parado, surengto minint Ukrainos Nepriklausomybės dieną. Šiame parade dalyvavo Ukrainos vadovas Petro Porošenka, JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas, Lietuvos Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir kiti aukšto rango pareigūnai bei NATO kariai.

Kaip skelbia naujienų portalas „Hromadske“, į sprogimo vietą atvyko Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Aleksandras Turčynovas.