Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pareiškė, kad Rusija stiprins savo pajėgas prie šalies vakarinių sienų.

Šį žingsnį S. Šoigu argumentavo tuo, kad NATO narė Lenkija taip pat paskelbė apie savo karinio buvimo stiprinimą.

Pasak S. Šoigu, ir naujoje NATO narėje Suomijoje tikimasi nemažo transatlantinio Aljanso pajėgų ir ginklų dislokavimo, praneša agentūra „Reuters“.

„Grėsmės Rusijos Federacijos kariniam saugumui išaugo vakarų ir šiaurės vakarų strateginėmis kryptimis“, – per susitikimą su kariuomenės pareigūnais sakė S. Šoigu. Į tai, anot jo „reikia laiku ir tinkamai reaguoti“.

Lenkijos vyriausybė, anot agentūros PAP, tuo tarpu paskelbė, kad prie Baltarusijos sienos papildomai dislokuos ne 1 000 karių, kaip pradžioje planuota, o 2 000. Siekis, be kita ko, yra geriau pažaboti nelegalią imigraciją iš Rusijos sąjungininkės Baltarusijos.

Baltarusijos duomenimis, „Wagner“ samdiniai karinėje stovykloje netoli Lenkijos sienos apmoko baltarusių kareivius. Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis sako, kad „Wagner“ kovotojų tikslas yra destabilizuoti NATO rytinį flangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)