Slovėnijos sostinėje į gatves išėjo tūkstančiai opozicijos partijas ir profesines sąjungas palaikančių žmonių. Demonstracijos surengtos prieš premjerą Janezą Janšą, pranešė naujienų agentūra STA. Per susitikimą su užsienio valstybių diplomatais, kurio metu buvo ruošiamasi Slovėnijos pirmininkavimui ES, šalies prezidentas Borutas Pahoras savo ruožtu taip pat išsakė kritiką J. Janšai.

Oponentai teigia, kad J. Janša mėgina nustumti į paraštę šalies nepriklausomą žiniasklaidą, taip pat griauti demokratiją ir teisės viršenybės principą.

J. Janša premjero pareigas eina nuo 2020 m. kovo mėnesio, postą jis perėmė sužlugus ankstesnei vyriausybei. Jis neturi tvirto palaikymo, tačiau opozicijos mėginimai nušalinti jį nuo pareigų kol kas neatnešė rezultatų. Nauji rinkimai planuojami maždaug po metų nuo dabar.

Slovėnijai taip pat ruošiantis pirmininkavimui ES, į šalį atvyko Vokietijos prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris bei Portugalijos prezidentas Marcelo Rebelo de Sousa. Jie atstovauja anksčiau ES pirmininkavusiai šaliai ir dabartinei ES pirmininkei. Slovėnija pirmininkavimo ES pareigas perims liepos 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)