Pirmadienį įsigaliojo nauji apribojimai prie daugumos Slovėnijos sienų su Italija, Austrija, Vengrija ir Kroatija, kai kuriuos šių valstybių regionus pagal Europos koronaviruso rizikos vietų nustatymo sistemą pažymėjus raudona spalva.

Policijos teigimu, šių regionų gyventojai į Slovėniją gali patekti tik išimtiniais atvejais, – pavyzdžiui, jei šalyje dirba, turi nekilnojamojo turto, lanko mokyklą ar lanko artimuosius. Visiems kitiems į šalį norintiems patekti asmenims reikės pateikti neigiamą viruso testą, padarytą ne seniau kaip prieš 48 valandas.

Situacijai blogėjant ir toliau, slovėnai nuo antradienio negalės išvykti iš savo savivaldybių. Pagal nuo šeštadienio galiojantį dalinį karantiną jau uždaryti visi darželiai, mokyklos, universitetai ir neesminėmis laikomos parduotuvės. Praėjusią savaitę taip pat įvesta komendanto valanda.

„Naujų atvejų skaičius toliau auga, tad įvedame papildomų mūsų plane numatytų priemonių“, – vėlyvą sekmadienį tviteryje rašė šalies ministras pirmininkas Janezas Jansa.

2 mln. gyventojų turinčioje Slovėnijoje pirmadienį vėl patvirtintas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius – per 1 600 infekcijų, bendrą atvejų skaičių padidinusių iki 24 tūkst. Slovėnijai ir dar kelioms regiono valstybėms pavyko išvengti pirmosios viruso bangos, tačiau jas itin smarkiai veikia antroji.