Pranešime nepatikslinama, kur ir kokiomis aplinkybėmis jis buvo sužeistas, taip pat nepranešama ir apie jo būklę.

Čečėnijos lyderio „Telegram“ kanale pasirodė žinutė, kurioje jis teigia, kad negali susisiekti su A. Delimchanovu. R. Kadyrovo paskyroje Ukrainos žvalgybai siūlomas atlygis už informaciją, kurioje vietoje ir kokios konkrečiai pozicijos buvo atakuotos. Pranešime rašoma, kad taip Čečėnijos lyderis nori „rasti savo brangų brolį“.

Adamas Delimchanovas

Tuo metu Rusijos valstybinė agentūra „RIA Novosti“, remdamasi Dūmos deputatu Dmitrijumi Kuznecovu, rašo, kad Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas, esą, „ką tik kalbėjosi“ su A. Delimchanovu, kuris neva yra „gyvas ir sveikas“.

Kanalas „Zvezda“ kelis kartus taisė paskelbtą pranešimą. Iš pradžių kaip šaltinis buvo nurodyta Valstybės Dūmos spaudos tarnyba, vėliau Rusijos liberalų demokratų partijos spaudos tarnyba, dabar minima Dūmos žurnalistė Madina Šavlochova.

„Achmat“ pajėgų vadas A. Alaudinovas pasirodžiusius pranešimus pavadino melagienomis. „Adamas Sultanovičius yra gyviausias iš visų gyvųjų ir dabar yra respublikoje [Čečėnijoje] – jis nuvyko pas Ramzaną Achmatovičių [Kadyrovą]. Pasakysiu taip: kur mūsų nėra, mus nuolat žudo“, – Rusijos valstybinė agentūra TASS citavo A. Alaudinovą.

Tačiau vėliau jo „Telegram“ kanale pasirodė įrašas, kad jis išvyksta „į įvykio vietą“. „Buvo gauta Ramzano Achmatovičiaus Kadyrovo komanda bet kokiu būdu jį (A. Delimchanovą) ten surasti ir išvežti, kad ir kokia kaina būtų“, – sakoma įraše.

Galiausiai R. Kadyrovas paskelbė įrašą, kuriame teigė, kad A. Delimchanovas yra gyvas ir „net nesužeistas“, esą, jis „žinojo tai nuo pat pradžių“.

„Bet nusprendžiau visiems, pirmiausia ukrainiečiams, parodyti, kiek nusirito jų žiniasklaida. Kaip reikia negerbti savo publikos, kad įžūliai meluotumėte, žinant, kad melas gali būti paneigtas. O kai įpyliau žibalo į ugnį, netikrų naujienų autoriai patys patikėjo savo pasaka“, – rašė R. Kadyrovas.

Anksčiau trečiadienį Ukrainos žiniasklaidoje pasirodė nepatvirtintų pranešimų, esą A. Delimchanovą nukovė Ukrainos pajėgos. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sudėtyje kovojantis politologas Kirilas Sazonovas pareiškė, kad rusų deputatą Zaporižės srityje, Primorske, nukovė Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų padalinys „Banderlogi“.

Pastaraisiais mėnesiais A. Delimchanovas keliskart buvo su čečėnų „Achmat“ samdiniais rusų okupuotose Ukrainos teritorijose, įskaitant Mariupolį. Pasak portalo „Meduza“ pastaruoju metu jis buvo Zaporižios regione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)