Pasak jo, J. Prigožino lėktuvas nusileido antradienį, 7.40 val.

Su samdinių grupuotės „Wagner“ vadeiva Jevgenijumi Prigožinu siejamas Rusijoje įregistruotas lėktuvas „Embraer Legacy 600“ antradienį nusileido Baltarusijoje, praneša agentūra „Reuters“, remdamasi „FlightRadar24“ duomenimis.

Kaip teigiama, orlaivis pakilo iš Rusijos Rostovo srities. Jis nusileido netoli Baltarusijos sostinės Minsko.

Šis lėktuvas su J. Prigožinu buvo susietas JAV sankcijų dokumentuose.

Nepaisant to, nėra patvirtinimo, kad „Wagner“ vadeiva buvo orlaivyje.

Pirmadienio vakare Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas naujame per televiziją transliuotame kreipimesi sakė, kad ne tik J. Prigožinas, bet ir jo „Wagner“ samdiniai gali išvykti į Baltarusiją, jei nesutiks prisijungti prie Rusijos gynybos ministerijos, arba baigti karinę tarnybą.

Apie tai, kad pats J. Prigožinas „vyks į Baltarusiją“, šeštadienį sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Jau pirmadienį pasirodė nepatvirtintų pranešimų apie J. Prigožino ar jo samdinių buvimą Baltarusijos teritorijoje.

Rusijos leidinys „Viorstka“ taip pat pranešė, kad esą Asipovičų rajone, Baltarusijos Mogiliavo srityje, už 200 km nuo sienos su Ukraina, pradėta statyti karinė stovykla aštuoniems tūkstančiams privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdinių, tačiau „Belaruski Hajun“ tokią informaciją neigė.

„Birželio 26 d. 17 val. 30 min. duomenimis, vienareikšmiškai galime pranešti, kad pastarąją parą Asipovičų rajone neužfiksuota jokio aktyvumo, jau nekalbant apie tokio didelio objekto statybą“, – pažymėjo stebėjimo grupė.

Pasak jos atstovų, nepriklausoma Baltarusijos žiniasklaida taip pat nesulaukė jokių komentarų iš Mogiliavo srities vadovybei artimų šaltinių.

J. Prigožino, kuris savaitgalį surengė ginkluotą sukilimą, bet netrukus paskelbė apie atsitraukimą, buvimo vieta nežinoma nuo šeštadienio vakaro. Jis pats pirmadienį paskelbė 11 minučių trukmės garso žinutę, kurioje paaiškino, kodėl surengė žygį į Maskvą ir kodėl sustojo, taip ir nepasiekęs sostinės, tačiau nepasakė, kur šiuo metu yra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)