Šaltinis, artimas Rusijos gynybos ministerijai, žurnalistams pareiškė, jog A. Parubijus karių skaičių perdėjo net kelis kartus, tačiau patvirtino, jog desantininkų perkėlimo procesas iš tikrųjų vyksta, skelbia newsru.com.

„Karinis įsiveržimas į Ukrainos teritoriją vyksta ir toliau. Turime reikalų su okupantais iš Rusijos, o faktiškai – su Rusijos kariuomene, kuri ginkluoja separatistus ir keliasi į Ukrainos rytus“, – per spaudos konferenciją sakė A. Parubijus.

Kaip teigia Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius, birželio 15 dieną prie Ukrainos pasienio rajonų perdislokuojami atskiri 76-osios Pskovo desantinės šturmo divizijos daliniai.

Kaip teigia A. Parubijus, į Millerevo karinį aerodromą keturi Il-76 lėktuvai atgabeno 150 karių ir karinės technikos, dabar planuojama perkelti ir kelis Rusijos Šiaurės flotilės karinius vienetus.

„Tikslus skaičius Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių, kurie yra netoliese valstybinės sienos su Ukraina, siekia 16 tūkst. Krymo teritorijoje yra iki 22 tūkst. karių, o Padniestrės teritorijoje – iki 3500 karių, kurie pasirengę bet kurią akimirką imtis aktyvių veiksmų“, - tvirtina A. Parubijus.

A.Parubijus teigia, jog veiksmus Ukrainos Rytuose koordinuoja ir finansuoja Rusijos vadovybė. Jis taip pat nurodė, jog pastarosiomis dienomis Ukrainos kariai atliko ne vieną sienos apsaugos operaciją: buvo pastatyti blokavimo postai svarbiausiuose keliuose, kuriais į Ukrainos teritoriją bandė patekti ar jau pateko Rusijos specialiųjų tarnybų žmonės ir karinė technika.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus teigimu, savaitgalį 24-asis teritorinės gynybos batalionas, suformuotas iš Maidano savigynos pajėgų, „padedamas aviacijos, sunaikino priešų blokavimo postus“ ir pateko į du Luhansko srities miestus. Blokavimo postai pastatyti už aštuonių kilometrų nuo Luhansko, sustiprinti keli jau seniau įrengti postai.

„Tokiomis priemonėmis mes ir toliau tęsiame okupantų sulaikymo operaciją, mūsų užduotis – uždaryti šį žiedą, uždaryti Ukrainos sienas ir neleisti veržtis pajėgoms iš Rusijos. Pasitelkus Ukrainos karius, neįleisti į šalį specialiųjų pajėgų ir karinių mašinų, kurios grasina mums iš Rusijos pusės“, - pažymėjo A. Parubijus.