Paaiškėjo, kad Migracijos tarnyba perspėja deportacijos centruose sulaikytus imigrantus, kad jie turėtų keliauti namo, kad išvengtų „tapti nepasiturinčiais“, o dienraščio „The Guardian“ matytame ES piliečiui skirtame laiške, kuris pasirašytas pačios vidaus reikalų sekretorės Amber Rudd, sakoma, kad jis „turėtų apsvarstyti išvykimo galimybę, nes jis turi teisę laisvai keliauti, gyventi, studijuoti ir dirbti kitose ES šalyse“.

Šis laiškas, parašytas spalio 18 d., puikiai nusako JK toną, skirtą šalyje gyvenantiems imigrantams. Laiške imigrantui iš Rumunijos dėstoma, kodėl jam nebus suteikta laikina gyvenamoji vieta bei tai, kad jis turėtų nedelsiant išvykti iš šalies.

„Norėdamas išvengti tapti nepasiturinčiu, grįžkite į Rumuniją arba kitą ES valstybę, kurioje be įsikišimo galėsite naudotis visomis Europos žmogaus teisių konvencijos nuostatomis“, - siūloma oficialiame laiške iš valstybinės įstaigos.

Po referendumo dėl „Brexit“, JK smarkiai padaugėjo imigrantų areštų bei deportacijos atvejų. Šimtai imigrantų yra sulaikyti imigrantų sulaikymo centruose be aiškios priežasties ar datos, kada bus išsiųsti atgal į savo gimtąsias šalis.

Statistika atskleidė, kad šiuo metu imigrantų deportacija yra auksčiausia per visą šios migracijos kontrolės praktikos istoriją. Per metus iki šių metų liepos mėnesio iš šalies prievarta išsiųsti 5301 imigrantai.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.