S. Bareckio teigimu, tokiais būdais jis bando skatinti nacionalinę gamybą.

„Atėjau į parduotuvę Piteryje, paprašiau pardavėjo parodyti „iPhone“. Jis man padavė, o aš jį sudaužiau. Jis man parodė ir planšetę „Samsung“, ją irgi sudaužiau. Iš tikrųjų aš jų paklausiau, ar jie turi rusiškų telefonų, tačiau jie tokiais telefonais apskritai neprekiauja. Tačiau mes taip pat gaminame telefonus“, – teigė S. Bareckis.

„Ši akcija buvo nukreipta ne prieš naudojimąsi prietaisais. Ja buvo siekiama parodyti, kad reikia gaminti kažką savo, savo prietaisus, gaivinti elektronikos gamyklas.

Telefonai, mano nuomone, apskritai gaminami elementariai. Nusiperki technologiją ir viskas. Ir darai. Kodėl turime visa tai pirkti? Tai kainuoja siaubingus pinigus. Sudaužiau kažkokį „ketvirtą“ „iPhone“, bet galėjau sudaužyti ir „šeštą“, jeigu man jį būtų davę. Aš ir norėjau sudaužyti „šeštą“, bet man padavė „ketvirtą“, – pridūrė muzikantas.

Pats S. Bareckis sakė naudojąs „seną „Nokia“.

Kiek anksčiau buvo skelbiama, kad S. Bareckis kartu su rusų kazokais Sankt Peterburge surengė reidą prieš importuotus produktus prekybos centre „Ašan“.

Kazokai parduotuvėje pririnko virtinę užsienietiškų prekių ir pareikalavo, kad administracija pateiktų jų kokybės sertifikatus.

Aptikti prekių, kurios buvo uždraustos Rusijos sankcijomis, jiems taip ir nepavyko. Tuo tarpu S. Bareckis demonstratyviai dantimis perkando skardines su užsienio gamybos alumi.