„Mes matome, kad atsirado labiau užkrečiama atmaina – omikron, kuri kartu su delta gerokai padidina užsikrėtimo koronavirusu riziką palyginti su praėjusiais metais“, - sakoma žinybos pareiškime. „Nevakcinuoti darbuotojai, ypač vyresnio amžiaus asmenys, artimiausiu metu gali tapti didele našta sveikatos apsaugos sistemai“, - pabrėžė ministerijos atstovai.

„Nuo sausio 15 d. darbuotojai galės grįžti į savo darbo vietas tik turėdami visiškai paskiepyto asmens statusą arba patvirtinimą, kad per šešis pastaruosius mėnesius jie persirgo Covid-19 sukeliama liga“, - pažymima pareiškime. Taip pat panaikinama anksčiau galiojusi taisyklė, kuri leido nepasiskiepijusiems žmonėms ateiti į darbą su neigiamu testu dėl koronaviruso.

„Darbdaviai galės suteikti nevakcinuotiems darbuotojams naujas funkcines pareigas darbui nuotoliniu būdu, šalių susitarimu išleisti juos nemokamų atostogų. Kaip kraštutinė priemonė numatomas atleidimas“, - informavo ministerija.

Sveikatos apsaugos ministerija aprobavo valstybinei programai preparatus „Moderna“, „Pfizer-BioNTech“ ir „Sinovac“. Bet Singapūre taip pat pripažįstamos visos Pasaulio sveikatos organizacijos patvirtintos vakcinos. Iki šiol visiškai paskiepyti 87 proc. Singapūro gyventojų, apie 48 proc. jau gavo stiprinamąsias dozes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją