Skambučių apie regėtus skraidančius objektus buvo sulaukta ir iš palestiniečių teritorijų. Be to, NSO buvo pastebėtas ir Libane, Sirijoje bei Irane, pažymi „Huffington Post“.

Artimųjų Rytų danguje NSO pasirodė apie 21 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. Liudininkų teigimu, tai buvo šviečiantis objektas su dūmų šleifu. Vienu metu NSO pradėjo judėti spiralės trajektorija. Socialiniame tinkle „Twitter“ buvo sukurtas specialus puslapis, pavadinimu „#MideastUFO“.

Vienas aukštas pareigas užimantis Izraelio astronomas pažymėjo, kad žmonių regėtas objektas nebuvo meteoritas. Izraelio kariuomenės atstovai savo ruožtu pranešė, kad rajonuose, virš kurių buvo pastebėtas NSO, nevyko jokių karinių operacijų.

Bandė raketą?

Spėjama, kad tai buvo Rusijos raketos bandymas, interneto žinių portalui "Ynet" sakė Izraelio astronomijos sąjungos pirmininkas Jigalas Pat Elas.

"Raketa, regis, tapo nekontroliuojama ir tai, ką matė žmonės, buvo jos nuolaužos ir degalai. Ji buvo pasiekusi iki 300 km aukštį, todėl buvo matoma iš daugelio vietovių", - aiškino ekspertas.

Rusija patvirtino, kad netoli pietinio Astrachanės miesto buvo paleista bandomoji raketa „Topol“.

2009 metais Norvegijoje buvo pastebėtas panašus objektas. Tuomet paaiškėjo, kad jis susijęs su nesėkmingu bandymu paleisti rusų gamybos balistinę raketą.

Gruzijos gyventojai irgi stebėjo NSO

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Gruzijos, taip pat ir Tbilisio, gyventojai stebėjo neatpažintą skraidantį objektą, kuris švytėjo.

Daugelis žmonių jį nufilmavo mėgėjiškomis vaizdo kameromis ir paskelbė įrašus socialiniuose tinkluose, kur ši tema plačiai svarstoma. Dalis mačiusiųjų teigia, jog nežinomas objektas buvo meteoras arba raketa. Socialinių tinklų duomenimis, tokie pat NSO buvo pastebėti Armėnijoje, Azerbaidžane, Izraelyje ir kitose šalyse.

Astrofizikas, profesorius Gija Džavachišvilis penktadienį žurnalistams pareiškė, kad "tokių reiškinių būna neretai, bet dieną paprastai į tai mažai kas kreipia dėmesį, o naktį visa tai aiškiai matyti, todėl šis objektas sukėlė tokį ažiotažą”.