Akcija vyko Martin Place aikštėje, kurioje vos prieš kelias savaites vyko Australiją sukrėtusi ir trijų gyvybių pareikalavusi įkaitų drama. Lietingą sekmadienį į renginį susirinko keli šimtai žmonių, daugiausia – Australijoje gyvenantys prancūzai. Minioje buvo matyti ir žydų bendruomenės atstovų.

Žmonės laikė lapus su užrašais „Freedom“, „Je suis Charlie“. Renginio organizatoriai perskaitė per teroro išpuolius žuvusių žmonių pavardes. Į susirinkusius kreipėsi Prancūzijos ambasadorius Australijai Christophe Lecourtier. Sunkiai rinkdamas žodžius, prancūzų ir anglų kalbomis ambasadorius dėkojo Sidnėjaus gyventojams už palaikymą ir priminė, kad dėl laisvės reikia nuolat kovoti.

Pasak akcijos sumanytojų, Prancūzijai gedint teroro aukų, Europa ir visas pasaulis vienijasi ir vienu balsu siunčia taikos žinią. „Tai ne tik diena prancūzų atminimui, bet ir diena visai žmonijai švęsti žmogiškas vertybes“, - skelbia akcijos organizatoriai.

Ant specialaus audeklo buvo galima palikti linkėjimus ar savo mintis. Jame daugiausia rašyta „Laisvė, lygybė, brolybė“ ir „Laisvė“. Renginį nušvietė būrys Australijos ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

DELFI primena, kad solidarumo akcija sekmadienį vyks ir Paryžiuje. Čia vyksta Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Jis pagerbs teroro išpuolių aukas bei kartu su kitų šalių lyderiais dalyvaus solidarumo akcijoje Paryžiuje.

Respublikos maršą – solidarumo akciją – inicijavo Prancūzijos politinės partijos, kaip atsaką į šios savaitės teroro išpuolius Prancūzijoje, nusinešusius 17 žmonių gyvybes.