38 aukštų daugiabutis pastatas buvo evakuotas gyventojams pranešus, kad jie girdėjo trūkinėjančių pastato sienų garsą.

Šimtams žmonių iš Olimpiniame parke esančio dangoraižio „Opal Tower“ ir aplinkinių pastatų buvo nurodyta palikti savo namus.

Maždaug du trečdaliai būstų antradienį ryte buvo paskelbti saugiais sugrįžti, bet kitas 51 butas buvo pripažintas „struktūriškai nesaugiu“, paskelbė Naujojo Pietų Velso policija.

„Šių būstų gyventojai buvo nulydėti atgal pasiimti daiktų ir patys susirado, kur apsistoti, – sakoma policijos pareiškime. – Inžinieriai ir pastato vadybininkai toliau dirba įvykio vietoje.“

Evakuacijos metu niekas nebuvo sužeistas.

Pastatas per incidentą pajudėjo „nuo vieno iki dviejų milimetrų“, o pareigūnai sakė 10-ajame aukšte aptikę įtrūkimą.

Tačiau ugniagesiai sakė esantys tikri dėl pastato integralumo, neskaitant paveiktų būstų.

„Ne, nėra pavojaus, kad pastatas gali sugriūti. Pavojus iškilo tik šiai vietinei struktūrai“, – transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“ sakė Naujojo Pietų Velso ugniagesių ir gelbėtojų tarnybos vadovas Adamas Dewberry.

„Dabar pastato eksploatacijos vadovas drauge su vietos inžinieriais aiškinsis, ką reikia padaryti, kad pastatas iš tikrųjų taptų saugus ir visi gyventojai galėtų sugrįžti“, – pridūrė jis.

Gyventojai pasakojo, kaip žlugo visi jų Kalėdų planai. Kai kurie jų sakė, kad turėjo miegoti savo mašinose, o kiti baiminosi gyventi name, net jei jų butai buvo įvertinti kaip saugūs.

„Aš tai jau tikrai išsikraustysiu. Nenoriu būti čia nė vienos nebūtinos sekundės. Nenoriu mirti. Čia miegodamas nesijausčiau saugus“, – komercinei televizijai „Channel Nine“ sakė 20 aukšto gyventojas Chrisas Abramas.

392 butų dangoraižio statyba buvo užbaigta šių metų rugpjūčio mėnesį. Jame taip pat veikia parduotuvių ir vaikų priežiūros centras.