Apie šią Kim Yo Jong tiradą pranešta po to, kai Seulas anksčiau šią savaitę paskelbė svarstantis galimybę įvesti Pchenjanui naujas vienašališkas sankcijas dėl pastarojo meto raketų bandymų.

„Šis šlykštus poelgis tik dar aiškiau parodo, kad Pietų Korėja yra ištikimas JAV šuo“, – pareiškė Kim Jong Uno sesuo, kurią citavo valstybinė naujienų agentūra KCNA. „Bandau įsivaizduoti, kokias sankcijas paskui JAV numestą kaulą it laukinis šuo bėgiojanti Pietų Korėja įžūliai įves KLDR“, – kalbėjo ji, panaudodama savo šalies oficialų pavadinimą Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika.

Kim Yo Jong kartu apkaltino Pietų Korėjos prezidentą tariamai kuriant „pavojingą situaciją“ ir palygino jį su jo pirmtaku Moon Jae-inu, kurio valdymo metu Seulas „nebuvo mūsų taikiniu“. „Bandau suprasti, kodėl Pietų Korėjos žmonės tik pasyviai stebi tokius Yoon Suk-yeolo „vyriausybės“ ir kitų idiotų veiksmus“, – tūžo Kim Yo Jong.

Pasak Seule veikiančio Šiaurės Korėjos studijų universiteto profesoriaus Yango Moo-jino, Šiaurės Korėja tokiais pareiškimais įprastai svaidosi prieš naujas provokacijas. „Netrukus gali įvykti prieš Pietų Korėją ir JAV nukreipta ginkluota demonstracija“, – tikino profesorius.

Šiaurės Korėja pastaruoju metu labai intensyviai išbando naują ginkluotę. Praėjusią savaitę buvo paleista tarpžemyninė balistinė raketa (ICBM), kuri gali nešti branduolinį užtaisą. Seulas ir Vašingtonas būgštauja, kad Šiaurės Korėja jau visai netrukus gali atlikti ir pirmą nuo 2017 m. branduolinio ginklo bandymą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją