Pastarosiomis savaitėmis Pchenjanas smarkiai suintensyvino raketų paleidimus ir karines pratybas, Seului ir Vašingtonui teigiant, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas rengiasi septintam savo šalies branduoliniam bandymui.

Trečiadienį apie 12.30 val. (3.30 val. Grinvičo laiku) iš Pietų Hvanghės provincijos į Vakarų jūrą buvo paleista maždaug 100 artilerijos sviedinių, pranešė Pietų Korėjos Jungtinis štabas, pavadinęs tai „aiškiu 2018 metų susitarimo pažeidimu“.

„Besitęsiančios Šiaurės Korėjos provokacijos kenkia ne tik taikai ir saugumui Korėjos pusiasalyje, bet ir tarptautinei bendruomenei. Primygtinai raginame Šiaurės Korėją nedelsiant nutraukti savo veiksmus“, – sakoma štabo pareiškime. Pasak jo, nė vienas iš sviedinių nenukrito Pietų Korėjos vandenyse į pietus nuo buferinės zonos.

Antradienį Šiaurės Korėja paleido maždaug 250 sviedinių į jūrinę buferinę zoną prie savo rytinės ir vakarinės pakrantės.

Pchenjanas trečiadienį pareiškė, kad naujausiu apšaudymu buvo siekiama atremti anksčiau tą pačią dieną Pietų Korėjos kariuomenės palei sieną įvykdytą „karinę provokaciją“. O antradienio šaudymas esą taip pat buvo „galinga karinė atsakomoji priemonė“ į pasienyje vykdomas „priešo karines pratybas prieš Šiaurę“.

Praėjusią savaitę Šiaurės Korėja taip pat apšaudė artilerijos sviediniais karines buferines zonas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją