Maždaug 200 ginkluotųjų pajėgų darbuotojų dirbs ligoninėse visoje sostinėje, tapusioje omikron protrūkio epicentru. Pranešimas paskelbtas po to, kai ministras pirmininkas Borisas Johnsonas šią savaitę pareiškė, kad ministrai tikisi pažaboti naujausią atvejų šuolį be papildomų apribojimų Anglijoje.

Gynybos ministerija nurodė, kad dislokuota 40 karo medikų ir 160 bendrosios tarnybos darbuotojų, kurie padės užpildyti spragas, atsiradusias dėl dirbti negalinčių, nes serga arba turi izoliuotis, NHS darbuotojų. Bus dislokuota 40 komandų, kurias sudarys po penkis žmones: vienas medikas ir keturi pagalbiniai darbuotojai. Jie bus nukreipti į tas sritis, kuriose poreikis didžiausias.

Manoma, kad jie „atliks užduotis“ artimiausias tris savaites. Be to, Pietų centrinei greitosios medicinos pagalbos tarnybai talkinti skirti 32 kariškiai, kurie iki kovo pabaigos dirbs kartu su paramedikais.

Gynybos sekretorius Benas Wallace'as sakė: „Mūsų ginkluotųjų pajėgų vyrai ir moterys dar kartą ateina į pagalbą savo atsidavusiems NHS kolegoms ir išvien dirba, kad apsaugotų šalį nuo COVID-19. Per šią pandemiją jie ne kartą įrodė savo vertę, vairuodami greitosios pagalbos automobilius, skiepydami ar palaikydami ligonius, jie turėtų didžiuotis savo indėliu į šias visos šalies pastangas“.

Antra vertus, Anglijos Karališkojo slaugos koledžo direktorė Patricia Marquis teigė, kad dislokavimas reiškia, jog vyriausybė nebegali neigti, kad NHS patiria „personalo krizę“.

Maždaug 1800 aptarnaujančio personalo jau yra dislokuota visoje Jungtinėje Karalystėje ir talkina civilinėms institucijoms reaguoti į pandemiją. Tarp jų – 313 darbuotojų, padedančių Velso greitosios pagalbos tarnybai „NHS Trust,“ ir 96 – Škotijos greitosios medicinos pagalbos tarnybai, taip pat daugiau nei 1000 padeda vykdyti revakcinacijos programą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją