Apie tai lapkričio 1 d. trumpoje spaudos konferencijoje pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Informacinio-analitinio centro vadovo pavaduotojas Vladimiras Polevojus, skelbia unian.net.

Anot V. Polevojaus, per pastarąją parą situacija „Antiteroristinės operacijos“ zonoje beveik nepasikeitė. Separatistai ir toliau nepaiso susitarimo dėl ugnies nutraukimo. Jų aktyvumas stebimas keliuose Donbaso rajonuose.

Pranešama, kad separatistai šešis kartus iš minosvaidžių, granatsvaidžių, zenitinių sistemų ir šaunamųjų ginklų apšaudė Donecko oro uosto ir gyvenvietės Peski teritorijoje esančias Ukrainos karių pozicijas.

Taip pat separatistai apšaudė „Antiteroristinės operacijos“ pozicijas Debalcėvės, Orlovka-Ivanovkos ir Maloorlivkos gyvenvietės Donecko srities Šachtiorsko rajone. Šalia Šachtiorsko ir Torezo miestų fiksuojamas separatistų technikos ir gyvosios jėgos judėjimas.

Separatistų suaktyvėjimas taip pat fiksuojamas ir pietinėje Donecko srities dalyje. Spalio 31 d. separatistai apšaudė „Antiteroristinės operacijos“ pozicijas šalia gyvenviečių Granitnoje, Nikolajevka, Stapognativka ir Pavlopol.

situacija Ukrainoje lapkričio 1 d., Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto info.
Mariupolio miesto pakraščiuose buvo ramu, pačiame mieste situacija taip pat buvo kontroliuojama. Šalia gyvenvietės Sartana pasieniečiai du kartus užfiksavo bepiločių orlaivių panaudojimo atvejus.

Separatistinė veikla taip pat suaktyvėjo ir pietinėje Luhansko srities dalyje. Daugiausiai ugnies nutraukimo režimo pažeidimų užfiksuota Slavianoserbsko, Novoajdarsko ir Popasniansko rajonuose.

Vienintelis salvinių raketinių sistemų „Grad“ panaudojimo atvejis apšaudant „Antiteroristinės operacijos“ pajėgų pozicijas užfiksuotas šalia gyvenvietės Černuchino Popasniansko rajone. Pavieniai apšaudymai užfiksuoti šalia gyvenviečių Sčastje ir Stanica Luhanskaja.

Per parą žuvo 6 Ukrainos kariai, 10 karių buvo sužeisti

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos Informacinio-analitinio centro vadovo pavaduotojas Vladimiras Polevojus lapkričio 1 d. Kijeve surengtoje trumpoje spaudos konferencijoje pranešė, kad per pastarąją parą „Antiteroristinės operacijos“ teritorijoje žuvo 6 Ukrainos kariai, dar 10 buvo sužeisti.

„Per pastarąją parą netekome 6 karių, 10 buvo sužeisti“, - informavo jis.