Kaip teigia istorikas, puikus nesėkmingos šnipų surengtos sekso operacijos pavyzdys – 1963 metų įvykiai Jungtinėje Karalystėje. MI5 darbuotojams pavyko sudominti sovietų karinio jūrų laivyno atašė Jevgenijų Ivanovą šokėja Christine Keeler. Deja, prieš aistringosios moters kerus neatsilaikė ir britų gynybos ministras Johnas Profumo.

Kai jų meilės istorija iškilo į viešumą, ministras per apklausas parlamente aršiai neigė visus jam metamus kaltinimus, tačiau K. Keeler žurnalistams perdavė visus ministro rašytus aistringus meilės laiškus. Galiausiai J. Profumo ne tik neteko posto – atsistatydinti buvo priversta visa vyriausybė.

JAV į panašų skandalą įsipainiojo pats valstybės galva. Johnas Kennedy turėjo ryšių su Ellen Rometsch – mergina pagal iškvietimą iš vieno klubo Vašingtone. Įtariama, jog mergina bendradarbiavo su Vokietijos demokratine respublika, buvo jos šnipė. Prezidento broliui Robertui Kennedy teko ją išsiųsti atgal į Europą, įtikinus, jog mergina laikys liežuvį už dantų, ir priversti tuometinį FTB vadovą Edgarą Hooverį nutraukti tyrimą.

Puikius tokių „saldžių spąstų“ spendėjas buvo Rytų Vokietijos žvalgybos vadovas Markusas Johannesas Wolfas. Būtent jis sugalvojo savo agentus siųsti į biurus Vakaruose, kur tokie romeo turėjo apie savo pirštą apvynioti vietines sekretores. Taktika buvo itin sėkminga – vien 1978 metais buvo užfiksuoti net 53 tokie atvejai.

Seksas kaip vienas galingiausių šnipų ginklų kartu su Šaltuoju karu į praeitį tikrai nenugrimzdo: vos prieš trejus metus Amerikoje buvo demaskuotas visas tinklas slaptųjų agentų iš Rusijos, tarp kurių buvo ir raudonplaukė Anna Chapman. Šnipė iš Rusijos buvo ištekėjusi už Jungtinės Karalystės piliečio, su kuriuo susipažino diskotekoje vien tam, kad į Ameriką atvykti galėtų su britišku pasu.

Kaip teigia K. Miltonas, JAV žvalgyba tokiais žaidimais neužsiima. 

„Oficiali pozicija tokia: JAV ne tik nepripažįsta tokios praktikos, bet ir užkirs kelią prie slaptos informacijos bet kam, kas pasibandys iškrėsti ką nors panašaus“, - įsitikinęs istorikas.