Paklaustas, ar Ch. Lambrecht ir toliau turi kanclerio pasitikėjimą, vyriausybės atstovas Wolfgangas Büchneris trečiadienį Berlyne sakė: „Taip, savaime suprantama“. „Kancleris gerai ir su pasitikėjimu bendradarbiauja su visais kabineto nariais, įskaitant šią ministrę“, – pridūrė atstovas.

Paprašytas patikslinti, ar O. Scholzas laikosi ir gruodį pasakytų savo žodžių, kad Ch. Lambrecht yra „aukščiausios klasės gynybos ministrė“, W. Büchneris sakė: „Šiuo atžvilgiu niekas nepasikeitė“.

Pastarosiomis dienomis spaudimas Ch. Lambrecht sustiprėjo dėl jos naujametinio sveikinimo. Opozicijos atstovai iškėlė jos tinkamumo vadovauti Gynybos ministerijai klausimą ir pareikalavo atsistatydinimo.

Ch. Lambrecht instagrame paskelbtame sveikinime pareiškė, kad 2022-ieji buvo didelių iššūkių metai dėl karo Ukrainoje ir kad ji per praėjusius metus patyrė ypatingų įspūdžių, susitiko su įdomiais žmonėmis. Ministrė taip pat padėkojo kariškiams ir pareigūnams, kurie sutinka Naujuosius metus ne su šeimomis, o tarnyboje.

Vaizdo įrašas socialiniuose tinkluose sulaukė kritikos kaip „neprofesionalus“ tiek dėl sveikinimo turinio, tiek dėl to, kad jis, kaip atrodo, buvo įrašytas paskutinę akimirką, ir ministrę ne visada galima išgirsti dėl šventinių pirotechnikos salvių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją