R. Kadyrovas savo neoficialioje instagramo paskyroje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti keli tūkstančiai jo pajėgų. Kaip skelbia „Nexta“, manoma, kad Čečėnijos kariai bus siunčiami karinei operacijai į Ukrainos Mariupolio miestą.

Skelbiama, kad Grozno centre susirinko per 12 tūkst. karių. Vėliau valstybinė naujienų agentūra „Čečnia sevodnia“ paskelbė tai iliustruojančių nuotraukų.

R. Kadyrovas kreipėsi į tūkstančius karių ir pareikalavo Ukrainos prezidentą V. Zelenskį atsiprašyti V. Putino. Ištikimu V. Putino tarnu vadinamas Čečėnijos vadovas Ukrainos prezidentui davė „patarimą“, kurio, esą, vertėtų paklausyti, kol dar netapo buvusiu Ukrainos prezidentu.

„Noriu duoti patarimą kol kas dar Ukrainos prezidentui Zelenskiui. Kol dar netapo buvusiu Ukrainos prezidentu. Tegul greičiau paskambina mūsų prezidentui, vyriausiajam vadui Vladimirui Putinui ir jo atsiprašo“, – pareiškė jis.


„Tai savanoriai, kurie bet kurią akimirką pasirengę imtis bet kokios specialiosios operacijos, kad apgintų mūsų valstybę ir mūsų tautą“, – „Čečnia sevodnia“ cituoja R. Kadyrovą.

Čečėnijos nacionalinės politikos, užsienio reikalų, spaudos ir informacijos ministras Ahmedas Dudajevas teigė RBK, kad čečėnų kariai susirinko aikštėje Grozne į patikrinimą.

„Tai buvo karių kontingento patikrinimas, patikrinimas pasirengimo vykdyti bet kokius vyriausiojo vado, – šalies prezidento Vladimiro Putino, – įsakymus“, – sakė A. Dudajevas.

R. Kadyrovas pridūrė, esą šiuo metu Rusijos kariai saugo valstybės sienas, ir išsakė įsitikinimą, kad „artimiausiu metu švęsime milijonų žmonių išsilaisvinimą iš prievartos ir žudymo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją