Vidaus reikalų ministerija savo ruožtu paragino piliečius laikytis valdžios įvestų suvaržymų ir priminė, kad buvo įšaldytas susisiekimas tarp visų 13 karalystės provincijų.

Anot „al Arabiya“, pirmadienį šalies valdžia įvedė komendanto valandą sostinėje Rijade, taip pat Džidos, Dahrano, Hufufo, Damamo, Taifo, Katifo, Chobaro ir Tabuko miestuose. Anksčiau tokių priemonių buvo imtasi ir dvi švenčiausiose islamo vietose – Mekoje bei Medinoje. Be to, Saudo Arabijoje uždrausta atlikti umrą – apskritus metus vykstančias piligrimines keliones.

Visiems gyventojams, išskyrus būtiniausių įmonių ir tarnybų darbuotojus, uždrausta keliauti tarp karalystės regionų. Piliečiams leidžiama palikti namus nuo 6 iki 15 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, neišeinant iš gyvenamųjų rajonų ribų ir tik esant poreikiui nusipirkti maisto ar vaistų.

Teritorijose, kur galioja komendanto valanda, draudžiama bet kokia komercinė veikla, bet leista dirbti gydymo įstaigoms ir tokioms įmonėms kaip vaistinės, maisto prekių parduotuvės, degalinės ir bankai.

JAV įsikūrusio Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, Saudo Arabijoje nustatyti apie 4 333 užsikrėtimo koronavirusu atvejai; iš jų 52 buvo mirtini.